Köszöntő

Kedves Látogató!

Üdvözöljük a Bátonyterenyei kistérség honlapján. Ismerkedjen meg a kistérség településeivel, tájékozódjon az aktualitásokról, tekintse meg képgalériánkat.

Reméljük, hogy az oldal segít figyelemmel kísérni az Önt érintő és érdeklő, a térséggel kapcsolatos eseményeket. Jó böngészést kívánunk!

 

Projektzárás Bátonyterenyén

Projektzárás Bátonyterenyén

Szeptember 30-án rendezték meg a Bátonyterenyei kistérség fejlesztési és együttműködési kapacitásának megerősítése nevet viselő projekt záró konferenciáját. A közel két éven át tartó pályázati program legfőbb célkitűzése volt, hogy a Többcélú Társulás munkaszervezetében térségfejlesztési szervező munkatárs alkalmazásával biztosítsa a napi térségfejlesztési kapacitást.

A munkatárs legfőbb feladatai közé tarozott többek között a partnerek bevonásán alapuló tervezés és végrehajtás megteremtése, a program alapú fejlesztés meghonosítása, a jó gyakorlatok megismerése, valamint tréningek, továbbképzések szervezése.

A záró konferencia megszervezése is a jó gyakorlatok megismerése és a térségfejlesztési ismeretek elterjesztése jegyében telt.

A Szélkakas Fogadó és Étteremben összegyűlt vendégek remek előadást hallgathattak meg Báriné Kántor Magdolnától a História-völgyről, mely a Csereháti Településszövetség ígéretes projektje, ezután Péterfi Ferenc osztotta meg gondolatait a közösségi részvétel fejlesztéséről.

Ezt követően Dr. Kajati György tartott előadást a területfejlesztés régi és új lehetőségeiről. Az egri Eszterházy Károly Főiskola oktatója megosztotta tapasztalatait a felsőoktatás területfejlesztéssel kapcsolatos képzéseiről.

A konferencia zárásaként Molnár Ágnes programfelelős tartott összefoglaló előadást az ÁROP-1.1.5-08/C/A-2008-0013 sz. pályázat keretében megvalósított tevékenységekről.

Bár a projekt támogatása a konferencia napján lezárult, a térségfejlesztés szervezését a munkaszervezet ezután is egy kiemelt feladatának tekinti majd.

 

A weblapról

A honlap elkészítése "A Bátonyterenyei kistérség fejlesztési és együttműködési kapacitásának megerősítése" című ÁROP 1.1.5/C projekt keretében valósult meg.A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap Társfinanszírozásával valósul meg.

Kedvezményezett: Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása (3070 Bátonyterenye, Városház út 2.)

Közreműködő szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság (1016 BUDAPEST, Gellérthegy u. 30-32. Tel.: (01) 224-3100)
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség


 
Támogatja a2010 Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása | Minden jog fenntartva!