Köszöntő

Kedves Látogató!

Üdvözöljük a Bátonyterenyei kistérség honlapján. Ismerkedjen meg a kistérség településeivel, tájékozódjon az aktualitásokról, tekintse meg képgalériánkat.

Reméljük, hogy az oldal segít figyelemmel kísérni az Önt érintő és érdeklő, a térséggel kapcsolatos eseményeket. Jó böngészést kívánunk!

 

Nagykeresztúr

Árnyas ligetek, virágos rétek, nyárfaerdők szegélyezik a falut. 

A faluhoz tartozó Krakkó puszta természeti értéke a tánctér az ún. Majális lapos, valamint egyedi növény- és állatvilága. Báró Podmaniczky Andor és Géza családi kriptája is itt áll, köré épült az ősi temető, ahol az 1700-as évekből származó fejfák ma is láthatók. 1997-ben közadakozásból készült el az ökomenikus templom, melyet 1996-ban szenteltek fel. A templom melletti fa harangtoronyba Kisfaludról került a lélekharang, amelynek felirata "Anno 1322 Losoncz".

 

A weblapról

A honlap elkészítése "A Bátonyterenyei kistérség fejlesztési és együttműködési kapacitásának megerősítése" című ÁROP 1.1.5/C projekt keretében valósult meg.A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap Társfinanszírozásával valósul meg.

Kedvezményezett: Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása (3070 Bátonyterenye, Városház út 2.)

Közreműködő szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság (1016 BUDAPEST, Gellérthegy u. 30-32. Tel.: (01) 224-3100)
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség


 
Támogatja a2010 Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása | Minden jog fenntartva!