Köszöntő

Kedves Látogató!

Üdvözöljük a Bátonyterenyei kistérség honlapján. Ismerkedjen meg a kistérség településeivel, tájékozódjon az aktualitásokról, tekintse meg képgalériánkat.

Reméljük, hogy az oldal segít figyelemmel kísérni az Önt érintő és érdeklő, a térséggel kapcsolatos eseményeket. Jó böngészést kívánunk!

 

Mátramindszent

A falut három oldaláról erdők ölelik körül. Vadregényes részei romantikus sétákra csábítanak. Kristálytiszta levegője, gyönyörű flórája és faunája maradandó élményekben részesíti látogatóit. A község római katolikus temploma középkori eredetű, 1789-ben épült újjá az eredeti templom felhasználásáva

l. A Sekrestyeajtón szép kovácsoltvas kilincs található leveles dísszel, az egri Fazola Henrik műhelyéből a 18. századból A mai Mátramindszent határában fekvő Óvár a középkorban az Ivány nevű falu közelében emelkedett. Mivel északon egy lankásabban emelkedő gerincen viszonylag könnyen támadható volt, ebből az irányból egy kis félkör alakú elővárat építettek. A falu déli végén egy hangulatos kis tó található, melyet a Mindszenti-patak bővített ki magának "kisebb emberi" segítséggel. Leginkább a gyerekek élvezik a tó adta lehetőségeket: télen korcsolyáznak a jegén, nyáron horgásznak vizében, csónakáznak rajta.

 

A weblapról

A honlap elkészítése "A Bátonyterenyei kistérség fejlesztési és együttműködési kapacitásának megerősítése" című ÁROP 1.1.5/C projekt keretében valósult meg.A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap Társfinanszírozásával valósul meg.

Kedvezményezett: Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása (3070 Bátonyterenye, Városház út 2.)

Közreműködő szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság (1016 BUDAPEST, Gellérthegy u. 30-32. Tel.: (01) 224-3100)
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség


 
Támogatja a2010 Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása | Minden jog fenntartva!